Real Madrid

Att fotboll är världens största sporter gör det finns otroligt många lag som alla försöker besegra sina motståndare för att ta sig framåt mot de stora vinsterna. Spanien är ett av de land som levererat många duktiga spelare och en mängd bra klubbar. En av världens mest kända är Real Madrid.

Real Madrid CF grundades redan 1902 och hade under 50-talet stora framgångar då de lyckades vinna Europacupen för mästarlag (motsvarigheten till dagens Champions League) hela fem år i rad (1956-1960). Laget har sin hemarena på Santiago Bernabéu-stadion som klarar av en publik på hela
80 000 åskådare.

Laget bär under sina hemmamatcher ett vitt matchställ med gulddetaljer. Tack vare detta ställ brukar klubben ibland kallas för Los Blancos (De vita) eller Los Merengues (Marängerna). När de spelar borta har de istället ett svart matchställ.

Under åren har många stora stjärnor spelat i klubben. Några av dessa är Kaká, Ronaldo, Cristiano Ronaldo och David Beckham. Under alla år är det endast en svensk spelare som har spelat i Real Madrid. Det var Agne Simonsson som spelade för laget 1960-1961.

Med lagets alla meriter ses de som den mest framgångsrika fotbollsklubben någonsin då de blev framröstade till Århundradets bästa fotbollslag av FIFA. Laget har vunnit Champoions League, världens största turnering för klubblag, hela nio gånger och utöver detta även vunnit Spanska Ligan 31 gånger. Båda dessa meriter är någonting som inget annat lag har klarat av att slå.

Under alla år har det varit en hård kamp mellan Real Madrid och motståndarlaget FC Barcelona. Mycket av detta grundar sig i en historisk rivalitet mellan den Spanska Centralmakten och Katalonien som det område varifrån Barcelona kommer ifrån kallas. De matcher där dessa två lag möts burkar kallas för El Clásico och får ofta mycket uppmärksamhet i media. Rivaliteten mellan lagen har dock lugnat ner sig under de senaste åren, men mellan supportrarna är det ännu inte lika lugnt.

Vissa av de spelare som finns i Real Madrid spelar även i olika landslag som sedan möter varandra i både EM och VM.

Självklart är det roligt när ens favoritlag vinner en match, men skulle det inte vara kul om även du kunde vinna på matchen? Spelar du på stryktipset så är det möjligt! Och om du vinner kan du alltid använda pengarna till att till exempel åka till Spanien för att se Real Madrid live, tänk vilken upplevelse!