Lagets framgångar

Sedan starten 1902 så har Real Madrid haft en mängd stora framgångar inom olika ligor och mästerskap. Här har vi listat information om några av klubbens allra största framgångar.

Många utav dessa har visats på olika tv-kanaler världen runt, vilket givit fans även utanför Spaniens gränser en chans att följa laget. Om inte matchen finns tillgänglig på någon kanal som du har så går det ofta att hitta livestreaming av matcherna någonstans på nätet. Detta är någonting som många spelbolag erbjuder i samband med att man kan spela på den utvalda matchen. Unibet är exempel på ett spelbolag som gör just detta och du kan läsa mer om Unibet livestreaming på www.livesport.se.

La liga
Enligt Uefa så är La Liga den absolut bästa fotbollsligan i Europa. Här möts de allra bästa spanska lagen för att göra upp om vilka som är bäst på fotboll. Real Madrid är den spanska klubb som har flest ligatitlar med hela 32 segrar i La Liga under åren och ligger då långt före FC Barcelona med 21 segrar. Real Madrid är även ett av de få lag som aldrig har åkt ner ifrån den högsta divisionen, utan alltid legat stadigt bland de allra bästa.

Spanska Cupen
Den Spanska Cupen, eller Copa del Rey som den också kallas är en cup som spelas varje år för spanska fotbollslag. Här möts lag ifrån alla de olika divisionerna som finns i La Liga och lågt rankade lag har här chansen att få spela mot de allra bästa. Real Madrid har varit i final 38 gånger i denna turnering, varav de vunnit 19 av dessa.

Spanska Supercupen
I denna turnering möter det vinnande laget ifrån La Liga det lag som tagit hem Spanska Cupen. Tack vare Real Madrids vinster i bägge har de deltagit i Supercupen ett flertal gånger och vunnit denna tio gånger. En av dessa vinster, år 1986, fick man priset automatiskt då man var det enda laget som deltog, eftersom man hade vunnit både La Liga och Spanska Cuper det året.

Champions League
Ligan där de allra bästa klubblagen ifrån Europa möts går under namnet Champions League och här är Real Madrid självklart ett av de deltagande länderna. Spanien skickar sina tre bästa lag ifrån La Liga till turneringen och med tanke på Reals framgångar där så är de ett lag att räkna med även här. Under åren har laget tagit sig till final i turneringen 13 gånger och lyckats vinna det hela tio av dessa. Senast var 2014, då man vann över Atlético Madrid inför 65 000 åskådare i Lissabon, Portugal. De tio segrarna gör laget till den klubb som vunnit Champions League flest gånger.

VM för klubblag
Precis så som världens alla landslag gör upp om vilka som är bäst, så gör världens alla klubblag detta. Ett lag ifrån varje kontinent får då delta och det lag som representerar Europa är det lag som samma år har vunnit Champions League. Sedan denna turnering startade år 2000 har Real Madrid då fått representera Europa två gånger och 2014 lyckades man vinna turneringen efter en final mot det Argentinska laget San Lorenzo.